Tyck till om hemsidan

Vi vill gärna ha feedback på vår webbplats. Fyll i formuläret nedan med dina kommentarer.

För att vi skall veta att du är en riktig person,
krävs det att du upprepar kontrollordet nedan till vänster i textrutan till höger.

Mobilmenu
Mobilmenu
Hem
Om Hemvärnet
Möt en soldat
Bli hemvärnssoldat
Aktuellt & Information
Verksamhet
Uniform på jobbet-dagen
HEMVARNET.SE
FORSVARSMAKTEN.SE
HEMVARNET
FORSVARSMAKTEN
NATIONELLA SKYDDSSTYRKORNA
Hem
Hem

23:e hemvärnsbataljonen/ Attundalandsbataljon

Attundalandsbataljon

Attundalandsbataljonen, eller 23.hemvärnsbataljon som den också kallas, är hemmahörande i norra delarna av Stockholm. Bataljonen tillhör Livgardet.

Bataljonens uppgifter är att i fredstid kunna bevaka och/eller skydda eget förbands verksamhet enligt eget behov, Försvarsmaktens objekt och verksamhet. Förbandet ska även kunna ingripa enligt IKFN.
Förbandet ska med befintliga förmågor och resurser kunna bistå det övriga samhället och andra myndigheter samt kunna utföra ytövervakning och medverka i incidentberedskap.

När Stockholms hemvärn gör insatser svarar Hemvärnet själva för sin ledning, matförsörjning och sjukvård samt för samband och transporter. Hemvärnet i Stockholm utgör en snabb och viktig resurs för samhället vid kris.

Bataljonen är en del av Hemvärnet.

Bataljonen administreras av Livgardesgruppen som ingår i Livgardet och ligger i Kungsängen. Utbildningsgruppen ansvarar för att utbilda, organisera och administrera hemvärnsutbildning i Stockholm, samt stödja verksamhet via de frivilliga försvarsorganisationerna i området.

BLI SOLDAT

Är du intresserad av att bli soldat? Gör en intresseanmälan genom att klicka på länken "Intresseanmälan" i menyn överst!

Har du frågor om intresseanmälan eller rekryteringsgång kontakta rekrytering@mil.se eller ring Rekryteringslinjen på +46 (0)8-514 390 09 (vardagar 10.00-15.00).

Adress:
23. hemvärnsbataljonen
c/o Livgardet Livgardesgruppen
196 85 KUNGSÄNGEN
Telefon:
08-584 540 00
E-post:
23bataljonen@hemvarnet.se
Nyheter från 23:e hemvärnsbataljonen/ Attundalandsbataljon


Kalender
Tyck till om sidan