Tyck till om hemsidan

Vi vill gärna ha feedback på vår webbplats. Fyll i formuläret nedan med dina kommentarer.

För att vi skall veta att du är en riktig person,
krävs det att du upprepar kontrollordet nedan till vänster i textrutan till höger.

Mobilmenu
Mobilmenu
Hem
Om Hemvärnet
Möt en soldat
Bli hemvärnssoldat
Aktuellt & Information
Verksamhet
Uniform på jobbet-dagen
WEBBSHOP
TIDNINGENHEMVARNET.SE
HEMVARNET.SE
FORSVARSMAKTEN.SE
HEMVARNET
FORSVARSMAKTEN
NATIONELLA SKYDDSSTYRKORNA
Hem
Hem

20:e hemvärnsbataljonen/ Sannahedsbataljonen

Traditionsbärare av Livregementets grenadjärer

Sannahedsbataljonen kallas även 20:e hemvärnsbataljon. Bataljonen är hemmahörande i Örebro med länet som huvudsakligt upptagningsområde. Bataljonen tillhör Västra militärregionen, MR V. Bataljonen är traditionsbärare för Livregementets grenadjärer.

Bataljonen ska kunna verka inom alla konfliktnivåer från kris till krig och upprätthåller en hög beredskap där delar av förbandet kan vara i tjänst efter 6 timmar och huvuddelen efter 24 timmar.

Hemvärnsförbanden utbildas inte enbart för krig. När Försvarsmakten ger stöd till samhället är det oftas hemvärnsförband som används.

Bataljonen innehåller förutom en bataljonstab med ledningspluton, två stycken insatskompanier, ett bevakningskompani, en flyggrupp, en pionjärpluton samt en musikkår och är del av Hemvärnet.

Bataljonen administreras av Örebro-Värmlandsgruppen en utbildningsgrupp underställd chefen Livhusarerna K 3. Utbildningsgruppen är placerad i Örebro och dess främsta uppgift är att utbilda, organisera och administrera Hemvärnet samt stödja verksamhet via de frivilliga försvarsorganisationerna i Örebro och Värmlands län.

BLI SOLDAT

Är du intresserad av att bli soldat? Gör en intresseanmälan genom att klicka på länken "Intresseanmälan" i menyn överst!

Har du frågor om intresseanmälan eller rekryteringsgång kontakta rekrytering@mil.se eller ring Rekryteringslinjen på +46 (0)8-514 390 09 (vardagar 10.00-15.00).

Adress:
20. hemvärnsbataljonen
c/o Livregementets husarer K3
Örebro- och Värmlandsgruppen
Box 2000

700 02 ÖREBRO
Besöksadress:
Argongatan 40
Telefon:
019-39 51 00
E-post:
20bataljon@hemvarnet.se
Kalender
Tyck till om sidan