Tyck till om hemsidan

Vi vill gärna ha feedback på vår webbplats. Fyll i formuläret nedan med dina kommentarer.

För att vi skall veta att du är en riktig person,
krävs det att du upprepar kontrollordet nedan till vänster i textrutan till höger.

Mobilmenu
Mobilmenu
Hem
Om Hemvärnet
Möt en soldat
Bli hemvärnssoldat
Aktuellt & Information
Verksamhet
Uniform på jobbet-dagen
HEMVARNET.SE
FORSVARSMAKTEN.SE
HEMVARNET
FORSVARSMAKTEN
NATIONELLA SKYDDSSTYRKORNA
Hem
Hem

20:e hemvärnsbataljonen/ Sannahedsbataljonen

Om oss

Bataljonen är hemmahörande i Örebro med länet som huvudsakligt upptagningsområde. Sannahedsbataljonen kallas även 20:e hemvärnsbataljon och har sin förbandstillhörighet i Västra militärregionen (MR V), samt är traditionsbärare för Livregementets grenadjärer.

Bataljonen ska kunna verka inom alla konfliktnivåer och skydda samhällets infrastruktur mot sabotage under fred, kris och krig genom att hävda vårt territorium, säkra och bevaka olika objekt samt möta väpnat angrepp. Med utbildning upprätthåller bataljonen en beredskap där delar av förbandet ska vara i tjänst efter 6 timmar och huvuddelen efter 24 timmar.

Bataljonen skall också kunna lämna stöd till det civila samhället och samverka med polis och räddningstjänst vid kriser och svåra påfrestningar som olyckor, naturkatastrofer, skogsbränder och vid eftersök. Bataljonen är en del av Hemvärnet.

Utöver en bataljonstab med ledningspluton ingår även två stycken insatskompanier, ett bevakningskompani, en flyggrupp, en pionjärpluton samt en musikkår som är del av bataljonen.

BLI SOLDAT

Är du intresserad av att bli soldat? Gör en intresseanmälan genom att klicka på länken "Intresseanmälan" i menyn överst!

Har du frågor om intresseanmälan eller rekryteringsgång kontakta rekrytering@mil.se eller ring Rekryteringslinjen på +46 (0)8-514 390 09 (vardagar 10.00-15.00).

Adress:
20. hemvärnsbataljonen
c/o Västra militärrgionen
Örebro- och Värmlandsgruppen
Box 2000 700 02 Örebro

Besöksadress:
Argongatan 40
Telefon:
019-39 51 00
E-post:
20@20hvbat.se
Kalender
Tyck till om sidan