Tyck till om hemsidan

Vi vill gärna ha feedback på vår webbplats. Fyll i formuläret nedan med dina kommentarer.

För att vi skall veta att du är en riktig person,
krävs det att du upprepar kontrollordet nedan till vänster i textrutan till höger.

Mobilmenu
Mobilmenu
Hem
Om Hemvärnet
Möt en soldat
Bli hemvärnssoldat
Aktuellt & Information
Verksamhet
Uniform på jobbet-dagen
HEMVARNET.SE
FORSVARSMAKTEN.SE
HEMVARNET
FORSVARSMAKTEN
NATIONELLA SKYDDSSTYRKORNA
Hem
Hem

354:e kompaniet

HEMVÄRNSUNDERÄTTELSEKOMPANI KRONOBERG

Försvarsmakten har tre övergripande resurser för underrättelseinhämtning genom fast och rörlig spaning; SOG och 32 UNDBAT (K3) i Karlsborg, plus ett antal HvUndKomp runt om i landet varav KRAG UndKomp är ett.

Som alla underrättelsekompanier kan vi vid insats användas över hela Sverige. Våra uppgifter ges direkt av högkvarterets underrättelsesektion (J2) via Militärregion Syd, i syfte att ge C J2 aktuella, relevanta och precisa underrättelser som inhämtats genom rörlig och fast spaning, och bedömningar av dessa observationer. Strid är med andra ord en andrahandsuppgift, och då i första hand inriktad mot störande verksamhet.

Arbetet på ett underrättelsekompani är självständigt. Ofta långt ut i terrängen där fordon lämnas så tidigt som möjligt. Merparten av alla förflyttningar sker till fots med all utrustning buren. Våra patruller arbetar ner till stridspars nivå, och möjligheten till understöd i händelse av stridskontakt är mycket låg. Kontakten med omvärlden är begränsad till kryptomeddelanden.

Detta är en verksamhet som inte ska höras, inte ses, och inte märkas. Timme efter timme. Vecka efter vecka. Vilket skapar en mental press och en tristess som ska hanteras med bevarad förmåga och fokus. Underrättelsepatrullerna i synnerhet behöver en fysisk förmåga och uthållighet utöver det vanliga, medan övriga befattningar kräver en normalgod fysisk förmåga och friluftsvana.

Är du en av oss?

ANSÖK IDAG

Klicka på länken här https://hemvarnet.se/intresseanmalan  och kryssa för ”Hemvärnssoldat/Specialist”, samt ange ”354 Underrättelsekompani” i rutan ”Önskemål”.

Du kan söka följande befattningar hos oss:

UNDERRÄTTELSESOLDAT

Du har en bakgrund i något av försvarsmaktens jägar- eller spaningsförband, eller ett starkt intresse av friluftsliv och jakt, med en grundläggande militär utbildning som vi kan bygga vidare på. Du bör ha en mycket god fysisk kondition och stor fältvana.

NÄRSKYDDSSOLDAT

Har du vana från bevakning/insats, eller har tjänstgjort vid ett bassäk-förband, varit prickskytt eller är en mycket van civil jägare med stort militärt intresse så kan detta vara tjänsten för dig. Din uppgift blir att dolt säkra mindre flygplatser så att våra flygförare från flygtroppen kan starta och landa utan störningar, samt att sköta personskyddet för dessa. Du kommer därutöver att delta i vår flygspaning och kommer att ges en utbildning för flygfotografering. I närskyddsgruppen ingår även våra hundförare. Du bör ha en god fysisk kondition och fältvana.

hUNDFÖRARE

Du kommer i första hand att ingå i vår bevakningsgrupp med huvudsyfte att söka och säkra mindre flygplatser för vår flygtropp, och bevaka området mot innästlande sabotagegrupper. Du bör ha en god fysisk kondition och fältvana.

UNDERRÄTTELSEASSISTENT

Är du en van underrättelseassistent (eller vill utbildas till en sådan?), så finns det platser lediga i vår ledningstropp – hjärtat i vår verksamhet. Strukturerad och stresstålig, noggrann och logisk är det vi söker hos dig. Du bör ha en god fysisk kondition och trivas i fält.

STABSSIGNALIST

Är du en van signalist (eller trivs du med teknik och vill bli en duktig signalist?), så är du välkommen till vår ledningstropp. Dina uppgifter blir mer omväxlande än på en hvbatstab och betydligt mer kvalificerade än på en traditionell hvkompstab. Även du bör ha en god fysisk kondition och fältvana.

fORDONSFÖRARE

Kan du köra det mesta, har en känsla för logistik, och trivs i terrängen, så är det på vår transportgrupp du kan göra skillnad. Ett mycket självständigt arbete under ledning av vår kvartermästare, med stöd av våra MC-ordonnanser.

FLYGFÖRARE

Pilot och redan med i Frivilliga Flygkåren? Då har du chansen att få samla kvalificerade och oerhört annorlunda flygtimmar i vår flygtropp. Du blir en av våra underrättelsesoldater i luften. Fotointresse och fältvana är ett plus.

DINA FÖRMÅNER

Under utbildning eller en övning får du antingen dagpenning eller dagersättning. Dagpenningen är din sjukpenninggrundande inkomst (SGI) och är skattefri.

Därutöver får du varje år en utbildningspremie då du fullgjort din avtalsenliga tjänstgöring. Fri kost, fri logi och fria resor utgår alltid vid utbildning och övning och du omfattas av statligt personskadeskydd, ersättning vid ideell skada samt tjänstelivs­gruppförsäkring.

Läs mer på länken här https://www.hemvarnet.se/intresseanmalan/villkor

Adress:

354. HvUndKomp
c/o Marinbasen MarinB
Kalmar- och Kronobergsgruppen
Stora Räppevägen 2
352 50 VÄXJÖ

e-post:

354kompani@hemvarnet.se

Nyheter från 354:e kompanietVisa alla nyheter
Kalender
Tyck till om sidan