Tyck till om hemsidan

Vi vill gärna ha feedback på vår webbplats. Fyll i formuläret nedan med dina kommentarer.

För att vi skall veta att du är en riktig person,
krävs det att du upprepar kontrollordet nedan till vänster i textrutan till höger.

Mobilmenu
Mobilmenu
Hem
Om Hemvärnet
Möt en soldat
Bli hemvärnssoldat
Aktuellt & Information
Verksamhet
Uniform på jobbet-dagen
HEMVARNET.SE
FORSVARSMAKTEN.SE
HEMVARNET
FORSVARSMAKTEN
NATIONELLA SKYDDSSTYRKORNA
Hem
Hem

244:e trafikplutonen

Bataljonens nyaste enhet - trafikplutonen

Förbandet består av en chefsgrupp som omfattar en plutonchef, en ställföreträdare, två signalister, två stridssjukvårdare och två bilförare.

Sen är det tre likadana trafikgrupper, och som består vardera av en gruppchef, en gruppchef ställföreträdare, två bilförare och fyra MC-ordonnanser.

Alla medlemmar i plutonen ska ha förordnande som trafikposter och med polismans tecken kunna verka som trafiksoldater och kunna genomföra bland annat militär vägtrafikkontroll. All personal i förbandet är frivilligt rekryterad, vilket ger högt motiverade och engagerade soldater och befäl och det märks att det finns en stark sammanhållande förankring inom förbandet och en vilja att hjälpa till där det behövs.Hastighetskontroll under övning

Trafikplutons soldater ska genomföra två övningar per år som tillsammans omfattar minst 8 dygn, medan gruppcheferna ska göra 9 dygn och plutonchefen samt ställföreträdaren ska göra 10 dygn. Utöver detta finns det ett stort utbud av övningar och kurser som det är frivilligt att delta i.

Varje soldat får ut ungefär samma personliga utrustning som en soldat under grundutbildning (värnplikt/GMU/GU ny/GU-F) och som personligt vapen tilldelas Ak4B med rödpunktsikte eller Pistol m/88 beroendes på befattning. Utöver varje soldats personliga utrustning tilldelas varje soldat trafikpostutrustning bestående av varselväst, damasker, manschetter och vita handskar.

Trafikpluton, som det finns fyra av i landet ska kunna verka i alla typer av väderförhållande sommar som vinterförhållande.

Hastighetskontroll under övning
Fotograf: Johan Pettersson

 

Nyheter från 244:e trafikplutonen

Visa alla nyheter
Kalender
Tyck till om sidan