Tyck till om hemsidan

Vi vill gärna ha feedback på vår webbplats. Fyll i formuläret nedan med dina kommentarer.

För att vi skall veta att du är en riktig person,
krävs det att du upprepar kontrollordet nedan till vänster i textrutan till höger.

Mobilmenu
Mobilmenu
Hem
Om Hemvärnet
Möt en soldat
Bli hemvärnssoldat
Aktuellt & Information
Verksamhet
Uniform på jobbet-dagen
HEMVARNET.SE
FORSVARSMAKTEN.SE
HEMVARNET
FORSVARSMAKTEN
NATIONELLA SKYDDSSTYRKORNA
Hem
Hem

49:e hemvärnsbataljonen/ Norra skånska bataljonen

Norra skånska bataljonen eller 49:e Hemvärnbataljonen är ett krigsförband tillhörande Södra skånska regementet, P 7. Bataljonens rekryteringsområde omfattar Kristianstad, Hässleholm, Osby, Östra Göinge, Perstorp och Bromölla kommun.

Förbandet organiserar en bataljonsstab med ledningspluton, två insatskompanier, ett bevakningskompani, en granatkastarpluton samt en musikkår i syfte att skydda och bevaka för Försvarsmakten viktig infrastruktur. Uppgifter som ska kunna lösas under såväl fred, kris som krig. I samverkan med polis och räddningstjänst stödjer bataljonen samhället vid bland annat naturkatastrofer och eftersök.

Som hemvärnssoldat tecknas ett avtal med Försvarsmakten om 4-8 dygn per år. Soldater i insatskompani gör åtta dygn medan soldater i bevakningskompani gör 4 dygn. Dessa avtalsdygn genomförs som en eller två sammanhängande övningar per år. Utöver det så erbjuds ytterligare övningar under året.

Förbandet innehåller en musikkår och en av Hemvärnsmusikens viktigaste uppgifter är att spela vid vaktparaden och högvaktsavlösningen på Kungliga slottet i Stockholm. Men under större delen av året ligger fokus som musiker på det lokala planet med allt från förbandsceremonier till musikkårens egna konsertproduktioner.

Bataljonen administreras av skånska gruppen, en utbildningsgrupp underställd chefen för Södra skånska regementet, P 7. Främsta uppgiften som utbildningsgruppen har är att utbilda Hemvärnet och stödja de frivilliga försvarsorganisationerna i Skåne. Utbildningsgruppen är placerad på P 7, Revingehed, dock är del av personalen utlokaliserat till områden där bataljonerna har sina verksamheter. Dessa är förutom Tvedörahuset Revingehed, Berga i Helsingborg, Husie i Malmö, samt Rinkaby

 

GRANATkastarpluton

Som en del av det senaste försvarsbeslutet kommer bataljonen att sätta upp en granatkastarpluton. Plutonen kommer vid insats att ledas av den regionala staben i Revingehed och framförallt användas vid skydd av Marinens och Flygvapnets basområden. Rekrytering och utbildning påbörjas under 2016 men redan nu går det att anmäla sitt intresse.

 

BLI SOLDAT

Är du intresserad av att bli soldat hos oss? Gör en intresseanmälan genom att klicka på länken "Intresseanmälan" i menyn överst!

 

Har du frågor om intresseanmälan eller rekryteringsgång kontakta rekrytering@mil.se eller ring Rekryteringslinjen på +46 (0)8-514 390 09 (vardagar 10.00-15.00).

Adress:
49. hemvärnsbataljonen
c/o Södra skånska regementet P7
Skånska gruppen
Revingehed

247 82 SÖDRA SANDBY
Telefon:
046-36 80 00
E-post:
49bataljon@hemvarnet.se
Nyheter från 49:e hemvärnsbataljonen/ Norra skånska bataljonen

Förbandet övar på nya skjutbanan

Publicerad: 2017-03-23
Kalender
Tyck till om sidan