Tyck till om hemsidan

Vi vill gärna ha feedback på vår webbplats. Fyll i formuläret nedan med dina kommentarer.

För att vi skall veta att du är en riktig person,
krävs det att du upprepar kontrollordet nedan till vänster i textrutan till höger.

Mobilmenu
Mobilmenu
Hem
Om Hemvärnet
Möt en soldat
Bli hemvärnssoldat
Aktuellt & Information
Verksamhet
Uniform på jobbet-dagen
HEMVARNET.SE
FORSVARSMAKTEN.SE
HEMVARNET
FORSVARSMAKTEN
NATIONELLA SKYDDSSTYRKORNA
Hem
Hem

414:e kompaniet

Göta Underrättelsekompani

Vi finns på kartan, sägs det!

Kompaniet verkar i huvudsak på en regionalt strategisk nivå och kan om så beslutas användas över hela Sveriges yta. Det finns andra underrättelsekompanier som verkar inom sina egna områden, men vid behov av förstärkning eller förtätning så kan ett underrättelsekompani hamna var som helst i Sverige.

Huvuduppgiften är Spaning och annan underrättelseverksamhet och därmed är strid vår andrahandsuppgift. Våra framskjutna positioner kan dock innebära att strid är oundvikligt. Strid utifrån våra villkor skall vi därför vara bäst på. 
Förutom den stora rörligheten kännetecknas kompaniet av att vi skall kunna verka under alla förhållanden (väder, ljus, årstid osv.) och vi skall kunna klara oss självständigt utan omedelbar support under längre tid. Fysisk och Psykisk uthållighet är m.a.o. av yttersta vikt. Kraven är högre, uppgifterna är speciella och det krävs ett extra engagemang för att kunna vara en del av kompaniet.

Tjänstgöringsplikten varierar från 8 dygn för soldater till 13 dygn för vissa befattningar.

Har du svenskt medborgarskap, är ostraffad och intresserad av ett spännande förband med engagemang så är Göta Underrättelsekompani kompaniet för dig. Är du spanings/underrättelseutbildad så är det en stor merit. Välkommen att lämna in en ansökan!

Välkommen till Göta Underrättelsekompani
Kompanichefen

Adress:
Elfsborgsgruppen, Göteborgs Garnison By 129
426 05 Västra Frölunda
Telefon:
031-692559
E-post:
414kompaniet@hemvarnet.se

Premiär för Göta Underrättelsekompanis nya hemsida

En gammal trotjänare har gått i graven och en ny har fötts. Är du intresserad av vår verksamhet håll ögonen öppna för här kommer vårt kompani publicera så mycket vi mäktar med och som vi hoppas är av intresse.

Efter en mycket intressant kurs som informatör/webbredaktör på HvSS har kunskaperna i redaktionellt arbete vässats och bildförmågan ökat. Kompaniet kommer därför göra sitt bästa för att leverera intressant information i detta forum. Det är dock så att det är lätt att bli "hemmablind" och för att råda bot på detta tar vi gärna emot ämnesförslag så att vi kan skriva artiklar som intresserar fler än de redan invigda.

Publicerad: 2016-03-17
Uppdaterad: 2016-03-31
Kalender
Tyck till om sidan