Tyck till om hemsidan

Vi vill gärna ha feedback på vår webbplats. Fyll i formuläret nedan med dina kommentarer.

För att vi skall veta att du är en riktig person,
krävs det att du upprepar kontrollordet nedan till vänster i textrutan till höger.

Mobilmenu
Mobilmenu
Hem
Om Hemvärnet
Möt en soldat
Bli hemvärnssoldat
Aktuellt & Information
Verksamhet
Uniform på jobbet-dagen
HEMVARNET.SE
FORSVARSMAKTEN.SE
HEMVARNET
FORSVARSMAKTEN
NATIONELLA SKYDDSSTYRKORNA
Hem
Hem

39:e hemvärnsbataljonen/ Kåkind bataljon

39. hemvärnsbataljon

39:e hemvärnsbataljonen eller Kåkinds hemvärnsbataljon, som den även kallas, är hemmahörande i östra delen av gamla Skaraborgs län. Bataljonen tillhör Västra militärregionen, MR V.

Hemvärnsförbanden är nationella skyddsstyrkor som med kort varsel kan göra insatser i Sverige. Det kan vara att möta väpnat angrepp, hävda Sveriges territoriella integritet eller lämna stöd till samhället vid svåra påfrestningar som vid släckning av skogsbränder, skallgång och stormskador. En av hemvärnets viktigaste uppgifter är att skydda samhällets infrastruktur mot sabotage till exempel skydd av energiförsörjning och kommunikation.

Bataljonen är en del av Hemvärnet och innehåller en bataljonsstab med ledningspluton, ett bevakningskompani, två stycken insatskompanier samt en flyggrupp och en musikkår. Musikkårens viktigaste uppgift är statsceremoniell verksamhet så som att spela vid vaktparaden och högvaktsavlösningen på Kungliga slottet i Stockholm.

Bataljonen administreras av Skaraborgsgruppen, en utbildningsgrupp underställd chefen MR V. Utbildningsgruppen är placerad i Skövde och dess främsta uppgift är att utbilda, organisera och administrera Hemvärnet samt stödja verksamhet via de frivilliga försvarsorganisationerna i Skaraborgs län samt vara beredd att leda insatser till stöd för samhället i övrigt.

BLI SOLDAT

Är du intresserad av att bli soldat?

Gör en intresseanmälan genom att klicka på länken mitt.forsvarsmakten.se

Har du andra frågor eller funderingar gällande rekrytering så kontakta:

Daniel Barsk, Handläggare hemvärn

0708-867873

daniel.barsk@mil.se

 

Det går också bra att fråga Försvarsmaktens centrala Rekryteringslinje, som har svar på det mesta. Du når dem på rekrytering@mil.se eller ring +46 (0)8-514 390 09 (vardagar 10.00-15.00).

Adress:
39. hemvärnsbataljonen
c/o Skaraborgs regemente P4
Skaraborgsgruppen
Box 604

541 29 SKÖVDE
Telefon:
0500-46 50 00
E-post:
39bataljon@hemvarnet.se
Kalender
Tyck till om sidan