Tyck till om hemsidan

Vi vill gärna ha feedback på vår webbplats. Fyll i formuläret nedan med dina kommentarer.

För att vi skall veta att du är en riktig person,
krävs det att du upprepar kontrollordet nedan till vänster i textrutan till höger.

Mobilmenu
Mobilmenu
Hem
Om Hemvärnet
Möt en soldat
Bli hemvärnssoldat
Aktuellt & Information
Verksamhet
Uniform på jobbet-dagen
HEMVARNET.SE
FORSVARSMAKTEN.SE
HEMVARNET
FORSVARSMAKTEN
NATIONELLA SKYDDSSTYRKORNA
Hem
Hem

31:a hemvärnsbataljonen/ 2:a Livgrenadjärbataljonen

2:a Livgrenadjärsbataljonen

2:a livgrendajärbataljonen, även kallad 31:a hemvärnsbataljonen, har Östergötlands län som sitt upptagningsområde. Majoriteten av bataljonens personal  är hemmahörande inom upptagningsområdet. Bataljonen tillhör Helikopterflottiljen och är, tillsammans med 1. Livgrenadjärbataljonen, traditionsbärare för Livgrenadjärregementet.

Bataljonen rekryterar främst från Finspångs, Norrköpings, Söderköpings samt Valdemarsviks kommuner.
Förbandet verkar endast på den nationella arenan. Uppgifterna innefattar i huvudsak skydd och bevakning av viktiga objekt och samhällskritisk infrastruktur samt ytövervakning, vilket bataljonen ska kunna genomföra i såväl fred, kris som krig. Förbandet övar och verkar bland annat i den rika skärgårdsmiljö som sträcker sig utmed kusten.

Bataljonen är en del av Hemvärnet och innehåller en bataljonstab med ledningspluton, två stycken insatskompanier, ett bevakningskompani och två båtplutoner. Till förbandet hör även Hemvärnets Musikkår Östergötland vars viktigaste uppgifter är statsceremoniell verksamhet så som att spela vid vaktparaden och högvaktsavlösningen på Kungliga slottet i Stockholm.

2. Livgrenadjärbataljonen administreras och utbildas av Livgrenadjärgruppen som är samgrupperad med övrig militär verksamhet på Malmen i Linköping. Chefen för Livgrenadjärgruppen är direkt underställd chefen för Helikopterflottiljen. Livgrenadjärgruppens nuvarande uppgifter är att utbilda och administrera hemvärnsförbanden i Östergötlands län. Gruppen skall vidare stödja frivilliga försvarorganisationer samt vara beredd att leda insatser till stöd för samhället i övrigt.

BLI SOLDAT

Är du intresserad av att bli soldat? Gör en intresseanmälan genom att klicka på länken "Intresseanmälan" i menyn överst!

Har du frågor om intresseanmälan eller rekryteringsgång kontakta rekrytering@mil.se eller ring Rekryteringslinjen på +46 (0)8-514 390 09 (vardagar 10.00-15.00).

Adress:
31. hemvärnsbataljonen
c/o Helikopterflottiljen Hkpflj
Livgrenadjärgruppen
581 98 LINKÖPING
Telefon:
013-28 30 80
E-post:
31bataljon@hemvarnet.se
Nyheter från 31:a hemvärnsbataljonen/ 2:a LivgrenadjärbataljonenKalender
Tyck till om sidan