Tyck till om hemsidan

Vi vill gärna ha feedback på vår webbplats. Fyll i formuläret nedan med dina kommentarer.

För att vi skall veta att du är en riktig person,
krävs det att du upprepar kontrollordet nedan till vänster i textrutan till höger.

Mobilmenu
Mobilmenu
Hem
Om Hemvärnet
Möt en soldat
Bli hemvärnssoldat
Aktuellt & Information
Verksamhet
Uniform på jobbet-dagen
WEBBSHOP
TIDNINGENHEMVARNET.SE
HEMVARNET.SE
FORSVARSMAKTEN.SE
HEMVARNET
FORSVARSMAKTEN
NATIONELLA SKYDDSSTYRKORNA
Hem
Hem

19:e hemvärnsbataljonen/ Värmlandsbataljonen

Om oss

Värmlandsbataljonen kallas även 19:e hemvärnsbataljon. Bataljonen är hemmahörande i Värmland med länet som huvudsakligt upptagningsområde. Bataljonen tillhör Västra militärregionen, MR V.
Bataljonen är traditionsbärare för Värmlands regemente I 22, I 2.

Bataljonens egentliga uppgift är väpnad strid. Man upprätthåller grundberedskap med utbildning för att lösa sina uppgifter. Vilka är att hävda vårt territorium, säkra och bevaka olika objekt samt möta väpnat angrepp. Man ska vidare skydda samhällets infrastruktur mot sabotage under fred, kris och krig.

Bataljonen skall också kunna lämna stöd till det civila samhället och samverka med polis och räddningstjänst vid kriser och svåra påfrestningar som olyckor, naturkatastrofer, skogsbränder och vid eftersök. Bataljonen är en del av Hemvärnet.

Förbandet innehåller en bataljonstab med ledningspluton, två stycken hemvärnsinsatskompanier, två hemvärnsbevakningskompanier samt en flyggrupp.

Bataljonen administreras av Örebro-Värmlandsgruppen en utbildningsgrupp underställd chefen för Livregementets husarer, K 3. Utbildningsgruppen är placerad i Örebro och dess främsta uppgift är att utbilda, organisera och administrera Hemvärnet samt stödja verksamhet via de frivilliga försvarsorganisationerna i Örebro och Värmlands län samt vara beredd att leda insatser till stöd för samhället i övrigt.

 

BLI SOLDAT

Är du intresserad av att bli soldat? Gör en intresseanmälan genom att klicka på länken "Intresseanmälan" i menyn överst!

Har du frågor om intresseanmälan eller rekryteringsgång kontakta rekrytering@mil.se eller ring Rekryteringslinjen på +46 (0)8-514 390 09 (vardagar 10.00-15.00).

Adress:
19. hemvärnsbataljonen
c/o Livregementets husarer K3
Örebro- och Värmlandsgruppen
Box 2000

700 02 ÖREBRO
Besöksadress:
Argongatan 40
Telefon:
019-39 51 00
E-post:
19bataljon@hemvarnet.se
Kalender
Tyck till om sidan