Tyck till om hemsidan

Vi vill gärna ha feedback på vår webbplats. Fyll i formuläret nedan med dina kommentarer.

För att vi skall veta att du är en riktig person,
krävs det att du upprepar kontrollordet nedan till vänster i textrutan till höger.

Mobilmenu
Mobilmenu
Hem
Om Hemvärnet
Möt en soldat
Bli hemvärnssoldat
Aktuellt & Information
Verksamhet
Uniform på jobbet-dagen
TIDNINGENHEMVARNET.SE
HEMVARNET.SE
FORSVARSMAKTEN.SE
HEMVARNET
FORSVARSMAKTEN
NATIONELLA SKYDDSSTYRKORNA
Hem
Hem

1291:a granatkastarpluton

Välkommen till 1291:a granatkastarpluton

1291:a granatkastarpluton är ett nyuppsatt förband inom Hemvärnet och är just nu under sin uppbyggnadsfas. 
Förbandet består av eldledningsgrupper, stabs- och bekämpningsgrupp, pjäs- och batteriplatsgrupper samt rekognoserings- och ammunitionsgrupp. Den är organiserad under Norrbottensbataljonen men leds vid insats direkt av Militärregion Nord (MRN).


Uppgifter

Förbandet är en fristående resurs till Militärregion Nord som omfattar de fyra länen i norra Sverige och kan tilldelas understödsuppgifter med indirekt eld av granatkastare (GRK), inom hela regionens område.
Utöver de rent militära uppgifterna finns även uppgiften att stödja det civila samhället vid olyckor och kritiska situationer.
 
Förbandet genomför varje år en KFÖ (krigsförbandsövning) samt en SÖF (särskild övning förband) där soldaterna deltar sammanlagt 8 - 10 dagar beroende på befattning.
Utöver dessa finns möjligheter att delta i ytterligare utbildningar och kurser inom Hemvärnet.


Bli en del av oss 

Vi söker folk till flera olika befattningar och det är naturligtvis ett plus om du har erfarenhet av just artilleri, GRK och indirekt eld. Men det kan även finnas möjligheter för dig med annan militär bakgrund.   

Just nu söker vi bland annat:
Pjäsgruppchefer, Stf Pjäsgruppchefer, Granatkastarsoldat/Stridssjukvårdare, Granatkastarsoldater, Granatkastarsoldat/Förare BV, Flera Granatkastarsoldat/Förare TGB, vi har också vakanser på E-biträden, E-signalister/bandvagnsförare, Stf Eldledningsgruppchefer.


Är du intresserad?

Gör en intresseanmälan på mitt.forsvarsmakten.se/registrera/hemvarnet och ange 1291:a Granatkastarpluton i din ansökan eller kontakta I19-norrbottensgruppen-rekrytering@mil.se direkt via mejl. Vid specifika frågor om förbandet kan du även kontakta fanjunkare Markus Morin på 070-354 77 49

Har du allmänna frågor om intresseanmälan eller rekryteringsgång kontakta rekrytering@mil.se eller ring Rekryteringslinjen på +46 (0)8-514 390 09 (vardagar 10.00-15.00).

 


Bakgrund

1291:a granatkastarpluton är tillsammans med ytterligare tre granatkastarplutoner i Sverige en del av den förstärkning som gjorts av Hemvärnet i samband med försvarsbeslut 2015. Då togs beslutet att tilldela Hemvärnet resurser för indirekt eld med 120 mm dragen granatkastare. Det är samma granatkastare som används av de motoriserade och mekaniserade bataljonerna inom försvarsmakten.

 

 

Filmen visar granatkastarplutonen i Dalarna

Adress:
1291:a granatkastarpluton
c/o Norrbottens regemente I19.
Norrbottensgruppen
961 05 Boden
Telefon:
0921 34800
E-post:
12bataljon@hemvarnet.se
Nyheter från 1291:a granatkastarpluton
Visa alla nyheter
Kalender
Tyck till om sidan