Tyck till om hemsidan

Vi vill gärna ha feedback på vår webbplats. Fyll i formuläret nedan med dina kommentarer.

För att vi skall veta att du är en riktig person,
krävs det att du upprepar kontrollordet nedan till vänster i textrutan till höger.

Mobilmenu
Mobilmenu
Hem
Om Hemvärnet
Möt en soldat
Bli hemvärnssoldat
Aktuellt & Information
Verksamhet
Uniform på jobbet-dagen
WEBBSHOP
TIDNINGENHEMVARNET.SE
HEMVARNET.SE
FORSVARSMAKTEN.SE
HEMVARNET
FORSVARSMAKTEN
NATIONELLA SKYDDSSTYRKORNA
Hem
Hem

Skaraborgsgruppen

Geltic Bear i Enköping vecka 3 2020

V 003, tis-sön, genomfördes stabsövningen Geltc Bear på LedSS i Enköping med C HvSS som övningsledare. Övningen genomförs vartannat år för våra förband och är KFÖ för bataljonsstaberna. Syftet med övningen är att öva stabsmetodik, planering och ledning av förband. Totalt deltog nästan 90 personer från Skaraborg i de övade i bataljonsstaberna, övningsledning och spelgrupper.

Alla Hv-bataljonerna, förutom en, i MRV deltog och leddes av C MRV och dennes stab. Övningen genomfördes som nio separata bataljonsövningar under ett och samma paraply där respektive övningsorganisation (utbildningsgrupp) hade relativt stora friheter. Utvärderingen efter övningen har i stort sätt varit mycket positiv både från övningsledning och övade.

Skaraborgsgruppen ser fram emot nästa Geltic Bear 2022 och även dess möjlighet till fortsatt utveckling på längre sikt. Stort tack till alla deltagare för en väl genomförd övning och mycket goda prestationer.

Bilder från stabsövningen visar hårt arbetande stabsmedlemar som löser uppgifterna med de förutsättningar som finns tillbuds, till rast och vila med den obligatoriska semlan som serveras klockan 10.00 på lördagen.

För att arbetet skall flyta på har spelgruppen en viktig uppgift att fylla genom att agera kompanichefer som matar staben med olika problem.

Nyheter från Skaraborgsgruppen


Verksamhetsorder 2020 utgåva

Verksamhetsorder för 2020

 

 

 

 

Publicerad: 2020-01-27
Uppdaterad: 2020-01-27

Hemvärnshandboken (HvH) 2018

Den nya handboken för Hemvärnet, HvH 2018

Handbok Hemvärn 2018, HvH 2016, utgör en sammanställning av bestämmelser från andra regelverk, samt unika bestämmerlser för hemvärnet.

  • Del 1: Grundläggande bestämmelser, organisation, uppgifter och förmåner,
  • Del 2: Hemvärnets utbildning och avtal
  • Del 3: Rikshemvärnschefens årliga anvisningar.

 

Länk till HvH 2018 i pdf-format

 

 

Publicerad: 2019-04-25
Av: Edman, Charlotta <Skicka meddelande>
Uppdaterad: 2019-09-02

OM SKARABORGSGRUPPEN

Skaraborgsgruppen är en enhet i Skaraborgs regemente i Skövde.

Skaraborgsgruppen ansvarar för att utbilda, stödja och administrera hemvärnsutbildning i Skaraborg. Utbildningsgruppen stödjer även de frivilliga försvarsorganisationerna i Skaraborg.

De bataljoner vi utbildar, stödjer och administrerar är 38.e och 39.e hemvärnsbataljonen. Nedan visas en bild av Skaraborgsgruppens upptagningsområde och den ungefärliga upptagningsområden för de båda bataljonerna. Självklart kan Du välja bataljon oavsett var i Skaraborg Du bor.

BLI SOLDAT

Är du intresserad av att bli soldat?

Gör en intresseanmälan genom att skapa ett konto och registrera dig på mitt.försvarsmakten.se när du är klar kommer du att bli kontaktad av någon av de hemvärnsmän som på sin fritid genomför intervjuer. därefter kommer du att komma vidare i processen vilket kan ta upp till ett halvår beroende på när du ansöker.

Har du frågor om intresseanmälan eller rekryteringsgång? Kontakta Skaraborgsgruppen genom att skicka en e-post till handläggare hemvärn Daniel Barsk på daniel.barsk@mil.se

Det går också bra att fråga Försvarsmaktens centrala Rekryteringslinje, som har svar på det mesta. Du når dem på rekrytering@mil.se eller ring +46 (0)8-514 390 09 (vardagar 10.00-15.00).

Publicerad: 2017-12-14
Uppdaterad: 2019-04-25
Kalender
Tyck till om sidan