Tyck till om hemsidan

Vi vill gärna ha feedback på vår webbplats. Fyll i formuläret nedan med dina kommentarer.

För att vi skall veta att du är en riktig person,
krävs det att du upprepar kontrollordet nedan till vänster i textrutan till höger.

Mobilmenu
Mobilmenu
Hem
Om Hemvärnet
Möt en soldat
Bli hemvärnssoldat
Aktuellt & Information
Verksamhet
Uniform på jobbet-dagen
HEMVARNET.SE
FORSVARSMAKTEN.SE
HEMVARNET
FORSVARSMAKTEN
NATIONELLA SKYDDSSTYRKORNA
Hem
Hem


Nyheter från Livgardesgruppen

Klicka här för att läsa mer om Livgardesgruppen

Heta Stekbordet 2018

Kokgruppen från 251:a kompaniet deltog 8-10 juni i utbildningskontrollen Heta Stekbordet i Karlskrona. Fyra andra kokgrupper deltog; Blekingegruppen, Kalmar-Kronobergsgruppen, Västerbottensgruppen samt Fältjägargruppen. Vår kokgrupp bestod av Samuel, Ronny, Peter och undertecknad(Andreas).

Vistelsen i Karlskrona inleddes med att hitta logement sedan vi kommit fram kring midnat på torsdagen. Efter frukost var det en laddad kokgrupp som var på plats tidigt på fredagsmorgonen för att kontrollera och etablera utrustning och kokvagn och se till att allt var väl förberett och funktionellt inför lördagens utbildningskontroll. Flera gånger fick man höra att det inte var någon tävling, men som tävlingsinriktad kokgrupp var det svårt att bortse från det faktum. Fredagens genomgång och etablering kändes bra och vi var laddade inför lördagen.

Utbildningskontrollen innehöll som förväntat ett moment med matlagning, vilket betygsattes både visuellt och genom smakbedömning. Slottsgryta, potatis, kokt broccoli och blomkål samt tillbehör i form av bröd, smör och gelé. Vidare innehöll utbildningskontrollen ett moment som innehöll kunskap om vagnen och dess olika reservdelar, två sjukvårdsmoment; ett när en figurant uppträdde med skärskada samt ett moment med hjärt- och lungräddning.

Utöver de olika momenten bedömdes gruppernas arbete, etablering och framförallt livsmedelssäkerhet och hygien. Genomförandena kändes bra och efter avslutad kontroll var vi nöjda med samtliga moment även om det alltid fanns förbättringspotential.

När det var dags för "prisutdelning" var vi således ganska förväntansfulla. "Prisutdelningen" blev en liten besvikelse när vi ropades fram som första kokgrupp och således placerade oss längst bort från prispallen. Dock tar vi med oss att samtliga kokgrupper tog sig upp till guldnivå vilket inte hänt tidigare, att vi genomgående fick bra omdöme samt att de andra kokgrupperna hade deltagare som tidigare varit med vilket är en fördel. Men som sagt, det var ingen tävling.

Avslutningsvis vill vi tacka Blekingegruppen för en mycket bra planerad och genomförd utbildningskontroll och möjligen skicka med en varning:

"Nästa år, då blir det andra bullar!"

Publicerad: 2018-06-15, Livgardesgruppen
Uppdaterad*: 2018-06-15

2021-07-01

Livgardesgruppen uppdaterar sin kurskatalog för 2021

Läs artikeln

2021-05-11

Äntligen övningsstart på Livgardesgruppen!

Läs artikeln

2020-05-20

Chefsbyte vid Livgardesgruppen

Läs artikeln

2019-03-29

Regementets dag 2019

Läs artikeln

2018-06-15

Heta Stekbordet 2018

Läs artikeln

2018-02-21

FÖRSVARSMAKTENS BIDRAG TILL DET GODA LANDET

Läs artikeln

2017-10-29

Rekryteringskväll Fältkock

Läs artikeln

2017-08-18

Träffa Försvarsmakten under Comic Con på Kistamässan 15-17 september 2017

Läs artikeln

2017-08-04

Tillsammans för freden - veteranutställning

Läs artikeln

2017-06-19

Södertörnsgruppen och Livgardesgruppen

Läs artikeln

Nyhetsarkivet

Kalender
Tyck till om sidan