Tyck till om hemsidan

Vi vill gärna ha feedback på vår webbplats. Fyll i formuläret nedan med dina kommentarer.

För att vi skall veta att du är en riktig person,
krävs det att du upprepar kontrollordet nedan till vänster i textrutan till höger.

Mobilmenu
Mobilmenu
Hem
Om Hemvärnet
Möt en soldat
Bli hemvärnssoldat
Aktuellt & Information
Verksamhet
Uniform på jobbet-dagen
HEMVARNET.SE
FORSVARSMAKTEN.SE
HEMVARNET
FORSVARSMAKTEN
NATIONELLA SKYDDSSTYRKORNA
Hem
Hem


Nyheter från 147:e musikkåren, Hemvärnets musikkår Jämtland

Klicka här för att läsa mer om 147:e musikkåren, Hemvärnets musikkår Jämtland

Hemvärnets musikkår Jämtland till Hamina Tattoo

I ett regnigt Östersund söndag den 29 juli packade Hemvärnets musikkår Jämtland bussen för en resa till finländska Hamina, Fredrikshamn på svenska, och deras internationella tattoo. Hamina är en vacker stad vid Finska viken med ungefär 20 000 invånare.

Staden anordnar vartannat år sedan 1990 ett tattoo och inför 2018 inbjöds Hemvärnets musikkår Jämtland att delta. Med förstärkning från övriga norrländska hemvärnsmusikkårer åkte totalt 34 musiker tillsammans med personal från Fältjägargruppen. Hamina tattoo är en internationellt välrenommerad militärmusikfestival, och i år deltog bland annat brittiska Royal Marines band CTCRM, Försvarsministeriets representationsmusikkår från Ryssland och som de mest långväga gästerna Sydkoreanska försvarsministeriets traditionella musikkår.

Veckan var varm, intensiv och inspirerande. Inkvartering skedde på logement som delades med finska och norska musikkårer. Under måndagen genomfördes repetitioner samt två konserter, i Pyhältö samt vid Rådhustorget. På kvällen avnjöts en konsert vid Bastionen, tattoots huvudarena. Under tisdagen repeterade vi tillsammans med två musikkårer ur finska frivilligmusiken MPK. Egna konserter framfördes, en trädgårdskonsert för Finska krigsveteraner, samt en kort konsert efter parad genom staden. På kvällen var vi gäster vid konserten ”Spirit of Hamina”. Onsdagens program var också intensivt, konserter och parad tillsammans med de finska kårerna i Hamina och på kvällen gäster vid den första tattoo-föreställningen. Inspelning från en av konserterna finns att beskåda på hemsidan hamina.tv. Torsdag ägnades åt avtackning och städning innan bussen styrde färden mot Helsingfors och färjan mot Sverige. Efter en skön busstur var vi så åter i Östersund under fredag kväll.

Trots värmen och ett hektiskt program genomfördes konserter och paradmoment, såväl enskilt som tillsammans med de finska kårerna, med hög kvalitet i alla moment.

Tack stavförare Anna Engman, dirigent Bengt Gidlöf, kårchef Anders Hamrén, Rolf Gärdin och Peter Kardin från Fältjägargruppen samt alla deltagande musiker för en vecka fylld av musikaliska upplevelser.

Vid pennan /Britta Hamrén

Uppdaterad*: 2018-08-21

2018-08-21

Hemvärnets musikkår Jämtland till Hamina Tattoo

Läs artikeln

Nyhetsarkivet

Kalender
Tyck till om sidan