Tyck till om hemsidan

Vi vill gärna ha feedback på vår webbplats. Fyll i formuläret nedan med dina kommentarer.

För att vi skall veta att du är en riktig person,
krävs det att du upprepar kontrollordet nedan till vänster i textrutan till höger.

Mobilmenu
Mobilmenu
Hem
Om Hemvärnet
Möt en soldat
Bli hemvärnssoldat
Aktuellt & Information
Verksamhet
Uniform på jobbet-dagen
HEMVARNET.SE
FORSVARSMAKTEN.SE
HEMVARNET
FORSVARSMAKTEN
NATIONELLA SKYDDSSTYRKORNA
Hem
Hem


Nyheter från 17:e hemvärnsbataljonen/ Dalabataljonen

Klicka här för att läsa mer om 17:e hemvärnsbataljonen/ Dalabataljonen

Skogsbranden i Västmanland

Dagorder 17.bat 2014-08-15

Insatsen i samband med skogsbranden i Västmanland är nu avslutad. Dalabataljonen har löst sin största skarpa uppgift hittills och klarat prövningen med minst betyget "Väl godkänd".
Omkring trehundra dygnsverken har utförts. Vi vet att vi även i framtiden kommer att vara beredda att möta naturhändelser och fredstida olyckor och ställer vårt hopp till vad eller vem vi nu enskilt må tro på att det är en fingervisning om att vi också är skickade att klara det vi i grunden är till för, att försvara vårt lands frihet!

Det beröm och erkännande från många håll som vi fått under insatsen gäller alla oavsett vilken arbetsuppgift man löst och vilken enhet man tillhört. Jag vet att många i 173. kompaniet är frustrerade över att man inte fått åka men ingen tvekan finns om att inte Ni hade uppfyllt uppgifterna lika väl. Dessutom har Orsa kompani under insatsen fyllt den viktiga rollen att förutom att vara beredda att personalförstärka insatskompanierna, vilket gjorts med befäl och specialister, också utgjort en taktisk reserv (vilket ordersattes) om något skulle inträffa i vårt eget län under tiden.

Alla inblandade, insatta eller reserver, har bidragit och ingen skall vara glömd. Jag vill dock utan att sätta någon före någon annan ändå nämna, vid sidan av de militära insatscheferna Lt Tomas Åkesson och Lt Anders Åström, den grupp ur 176. Pionjärpluton med motorsågsoperatörer med hantlangare som var tidigt insatta i arbetet och kommer att vara kvar några dagar till. Men som sagt, hela bataljonen är värd beröm!

Jag ber också att få framföra ett tack till Dalregementsgruppen för gott stöd och sist men inte minst sända vårt tack och uppskattning till våra nära som fått avstå samvaron med sina kära mitt i den tid på året som skall innebära vila och återhämtning.

17. Bataljonen har återigen visat att vi till den gamla dala-parollen "Glädje, Vilja, Kamratskap" också kan lägga "Ansvar, Samhällsanda och Uthållighet"

Med respekt och tillgivenhet!
Kn Anders Svenson
Tjf batch

Uppdaterad*: 2019-04-05

2019-04-05

Uniform på jobbet-dagen

Läs artikeln

2015-05-17

Soldatprov 2015

Läs artikeln

2015-04-26

Särskild Övning Förband (SÖF) 2015

Läs artikeln

2014-08-15

Skogsbranden i Västmanland

Läs artikeln

Nyhetsarkivet

Kalender
Tyck till om sidan