Tyck till om hemsidan

Vi vill gärna ha feedback på vår webbplats. Fyll i formuläret nedan med dina kommentarer.

För att vi skall veta att du är en riktig person,
krävs det att du upprepar kontrollordet nedan till vänster i textrutan till höger.

Mobilmenu
Mobilmenu
Hem
Om Hemvärnet
Möt en soldat
Bli hemvärnssoldat
Aktuellt & Information
Verksamhet
Uniform på jobbet-dagen
WEBBSHOP
TIDNINGENHEMVARNET.SE
HEMVARNET.SE
FORSVARSMAKTEN.SE
HEMVARNET
FORSVARSMAKTEN
NATIONELLA SKYDDSSTYRKORNA
Hem
Hem

Rikshemvärnschefens sommarhälsning

Hemvärnssoldater, våren har präglats av inställda övningar och covid-19. Nu gäller det att titta framåt. Förhoppningsvis kan vi börja våran utbildning till hösten. Jag planerar att fatta ett beslut under vecka 33 för att starta utbildningen i september. Det kan bli en anpassad utbildning utefter hur läget är i landet men all planering går nu mot att vi ska starta utbildningen i september. Ta hand om er nu, njut av sommaren. Håller er friska, träna, ha kontakt med förbandet så ser jag fram emot att träffa er i höst.


Hemvärnet fortsatt förlängt inställande av verksamhet till den 30 augusti

Kopplat till de påfrestningar Sverige utsätts för genom Covid-19 har rikshemvärnschefen beslutat att ställa in Hemvärnets övnings- och kursverksamhet från 29 juni till söndag 30 augusti. Beslutet omfattar även frivilligorganisationernas verksamhet. Detta påverkar flera aktiviteter, såsom Nijmegen, AK4SM/RM Pistol, Hv Ungdomstävling, Hv Patrulltävling och Hemvärnets stridsdagar.

Hemvärnets centrala 80-årsfirande i Stockholm och Uniform på jobbet-dagen flyttas preliminärt till december.

Läs alla frågor och svar här.


Därför deltar Försvarsmakten i Pride

Försvarsmakten ska ytterst skydda Sverige mot ett väpnat angrepp. En sådan situation kommer att vara extrem med höga krav på soldater, sjömän och chefer. Då är olikheter, mångfald och bredden av olika erfarenheter en styrka. Det ökar vår förmåga att agera oförutsägbart för en angripare. I år går vi inte i ett pridetåg men det är ändå lika viktigt för oss att visa vårt ställningstagande för alla människors lika värde. 

Läs mer på forsvarsmakten.se/pride

 


 

Hemvärnet firar 80 år

Idag inleds firandet av Hemvärnet 80 år. Tack alla ni som bidrar till att göra Hemvärnet till den starka och moderna organisation den är idag! Vi kommer att högtidlighålla bildandet av Hemvärnet under hela veckan digitalt och garanterat corona-säkert. Det blir gratulationer och hälsningar från hela landet. Välkommen att delta genom att följa oss på sociala medier. 
 
Intresserad att gå med i Hemvärnet?
Anmäl ditt intresse på https://mitt.forsvarsmakten.se/registrera/hemvarnet


Hemvärnet 80 år

Vi fortsätter firandet med en digital Zoom-konsert där Hemvärnets marsch av Helge Damberg framförs av musiker från alla våra 25 hemvärnsmusikkårer.


Hyllningar till jubilaren Hemvärnet 80 år

Idag den 29 maj 2020 på själva högtidsdagen kommer gratulationer och hälsningar till alla i Hemvärnet från försvarsministern Peter Hultqvist, överbefälhavaren Micael Bydén och rikshemvärnschefen Stefan Sandborg. 


 

CORONAVIRUSET OCH FÖRSVARSMAKTEN

Försvarsmaktens rapporterar fortlöpande om de åtgärder som myndigheten har vidtagit kopplat till spridningen det nya coronaviruset.

TELEFONLINJE

För att svara på de vanligaste frågorna har Försvarsmakten upprättat en särskild telefonlinje. Är du anhörig till någon i Försvarsmakten och har frågor om myndighetens åtgärder avseende covid-19 och coronaviruset kan du ringa 076-878 26 88. Telefonlinjen bemannas vardagar klockan 08.00 till 18.00. 

Är du anställd i Försvarsmakten ska du vända dig till din närmsta chef.

INSTÄLLDA EVENEMANG OCH ÖVNINGAR

Följ länken för att se vilka av Försvarsmaktens evenemang och övningar som påverkas. Här hittar du även frågor och svar:

https://www.forsvarsmakten.se/sv/aktuellt/coronaviruset-och-forsvarsmakten/


Vill du göra en insats, gå med i hemvärnet!

Om du är frivilligt intresserad att göra en insats för samhället. Så kan du tex få veta mer genom att läsa om våra soldater, musiker, gruppbefäl, plutonsbefäl, specialister genom att klicka på länkarna nedan.

För att fungera som förband måste Hemvärnet ha specialister inom till exempel

Det finns många vägar in i Hemvärnet som du kan läsa om här

Det är naturligtvis också kopplat villkor till att vara med i Hemvärnet som du gärna får läsa om här

Anmäl ditt intresse här

Kalender
Tyck till om sidan