Tyck till om hemsidan

Vi vill gärna ha feedback på vår webbplats. Fyll i formuläret nedan med dina kommentarer.

För att vi skall veta att du är en riktig person,
krävs det att du upprepar kontrollordet nedan till vänster i textrutan till höger.

Mobilmenu
Mobilmenu
Hem
Om Hemvärnet
Möt en soldat
Josefine Johansson/ skyttesoldat
Anders Malm/ hemvärnsmusiker
David Nyberg/ skyttesoldat
Oscar Wallgren/ gruppchef
Cecilia Landgren/ skyttesoldat
Kent Munyua/ Ställföreträdande plutonchef
Bli hemvärnssoldat
Aktuellt & Information
Verksamhet
Uniform på jobbet-dagen
HEMVARNET.SE
FORSVARSMAKTEN.SE
HEMVARNET
FORSVARSMAKTEN
NATIONELLA SKYDDSSTYRKORNA
Hem
Hem


Anders Malm

Musiker

Jag spelar trumpet och började som musiker i Hemvärnets musikkår Jämtland. Det tog inte lång tid innan jag fastnade och jag spelade under där hela min gymnasietid. 
Det var ett steg upp rent musikaliskt. Hemvärnets musikåret bidrar mycket kring det ceremoniella och jag har fått resa en hel del. Jag har bl.a spelat vid över 80 högvakter under mina år i Försvarsmakten.

Jag tog en paus från Hemvärnet och gjorde min värnplikt vid Livgardets dragon trumpetarkår 2002. Det var nästa steg musikaliskt och en väldigt rolig utveckling. 
Vi fick spela vid statsbesök och i många andra officiella sammanhang. När jag muckade efter ett år så började jag vid Hemvärnets musikkår i Östersund igen. Vi repeterade på torsdagkvällar och det var alltid en höjdpunkt jag såg framemot. 

År 2005 flyttade till Linköping och började plugga på universitet och slutade spela i Hemvärnet. Men jag var fortfarande sugen på att fortsätta spela och så småningom började jag i Hemvärnet Linköping. Vi har stark fokus på det ceremoniella och det har skett en föryngring bland musikerna. Det som håller mig kvar är att det är så roligt att spela och att det är en så god stämning bland oss musiker.det har alltid funnits ett driv att testa mina gränser. Efter studenten så pluggade jag ett tag men suget efter att göra grundläggande militär utbildning, GMU, fanns fortfarande kvar så i maj 2015 gjorde jag antagningstesterna på Rekryteringsmyndigheten i Göteborg. 

Kalender
Tyck till om sidan