Tyck till om hemsidan

Vi vill gärna ha feedback på vår webbplats. Fyll i formuläret nedan med dina kommentarer.

För att vi skall veta att du är en riktig person,
krävs det att du upprepar kontrollordet nedan till vänster i textrutan till höger.

Mobilmenu
Mobilmenu
Hem
Om Hemvärnet
Möt en soldat
Josefine Johansson/ skyttesoldat
Anders Malm/ hemvärnsmusiker
David Nyberg/ skyttesoldat
Oscar Wallgren/ gruppchef
Cecilia Landgren/ skyttesoldat
Kent Munyua/ Ställföreträdande plutonchef
Bli hemvärnssoldat
Aktuellt & Information
Verksamhet
Uniform på jobbet-dagen
HEMVARNET.SE
FORSVARSMAKTEN.SE
HEMVARNET
FORSVARSMAKTEN
NATIONELLA SKYDDSSTYRKORNA
Hem
Hem


Cecilia Landgren

Skyttesoldat

Jag har haft en trygg och bra tillvaro. Det har rullat på och jag har kunnat leva ganska enkelt och bekvämt. Därför kände jag att jag ville få nya perspektiv och göra något för att utmana mig själv, både mentalt och fysiskt. Det var därför jag sökte till Försvarsmakten och Hemvärnet.

Egentligen är det konstigt. Jag hatar krig och har aldrig hållit i ett vapen. Varken min pappa eller bror har gjort lumpen. Men jag gör inte det här för att kriga, utan för att behålla fred och göra en bra sak.

Jag har precis blivit klar med den grundläggande militära utbildningen, GMU med inriktning Hemvärnet. Den var verkligen jättebra. Allt var noggrant upplagt med bra instruktörer, det kändes kvalitetssäkrat rakt igenom. Jag har lärt mig massor, inte minst att arbeta i grupp. Idag är jag bättre på att både ta hänsyn och ansvar. Det har jag nytta av även på fotbollsplanen har jag märkt. Fotboll är en stor del av mitt liv.

Nu är jag stf. gruppchef i en insatspluton. Närmast väntar en introduktionskurs på Livgardet där jag är placerad. Där får jag träffa min grupp som jag kommer att tjänstgöra med i fortsättningen.

I vanliga fall jobbar jag som löneadministratör på SEB. Jag har en positiv chef och hon tyckte bara det var kul att jag skulle göra GMU och gå in i Hemvärnet. Jag tror inte det kommer att bli några som helst problem att få tjänstledigt för att delta i övningar de nio dagar per år som det handlar om.

Kalender
Tyck till om sidan