Tyck till om hemsidan

Vi vill gärna ha feedback på vår webbplats. Fyll i formuläret nedan med dina kommentarer.

För att vi skall veta att du är en riktig person,
krävs det att du upprepar kontrollordet nedan till vänster i textrutan till höger.

Mobilmenu
Mobilmenu
Hem
Om Hemvärnet
Möt en soldat
Josefine Johansson/ skyttesoldat
Anders Malm/ hemvärnsmusiker
David Nyberg/ skyttesoldat
Oscar Wallgren/ gruppchef
Cecilia Landgren/ skyttesoldat
Kent Munyua/ Ställföreträdande plutonchef
Bli hemvärnssoldat
Aktuellt & Information
Verksamhet
Uniform på jobbet-dagen
HEMVARNET.SE
FORSVARSMAKTEN.SE
HEMVARNET
FORSVARSMAKTEN
NATIONELLA SKYDDSSTYRKORNA
Hem
Hem


 

JosefinE Johansson

Skyttesoldat

Jag har alltid känt att jag velat pröva på någon form av militärtjänstgöring och det har alltid funnits ett driv att testa mina gränser. 

Efter studenten så pluggade jag ett tag men suget efter att göra grundläggande militär utbildning, GMU, fanns fortfarande kvar så i maj 2015 gjorde jag antagningstesterna på Rekryteringsmyndigheten i Göteborg. 

Jag började min tre månaders GMU i juli samma år, så det var snabba ryck mellan ansökning och start. Att göra GMU var en av de bästa sakerna jag gjort i mitt liv - det är ett sådant äventyr! Jag har fått göra saker som jag aldrig trott att jag skulle få uppleva och jag har dessutom klarat av dem! Jag har även fått vänner för livet då man gör en hel del tuffa och utmanande saker och på så vis kommer varandra väldigt nära. 

Alla från min GMU sökte sig vidare till Hemvärnet vilket är väldigt roligt. Jag själv är placerad i min plutons understödsgrupp och är nu vidareutbildad till kulspruteskytt. Dessutom arbetar jag som yrkesinformatör och hjälper intresserade att söka till Hemvärnet och även till övriga försvarsmakten. Då kan jag till exempel jobba på rekryteringsmyndigheten och jag är även ute och pratar i skolor, på mässor och på andra event. 

Det jag skulle vilja ha mer av är fler övningar, det kan kännas lite långt mellan de större övningarna vi har två gånger per år. Jag vill öva så mycket som möjligt, för det är så kul att utvecklas och bli bättre. Speciellt nu när jag kan hantera gruppens kulspruta. Men det finns stora möjligheter till att öva på egen hand med till exempel gruppen eller plutonen, så det finns alltid något att göra, precis som det ska va.

Kalender
Tyck till om sidan