Tyck till om hemsidan

Vi vill gärna ha feedback på vår webbplats. Fyll i formuläret nedan med dina kommentarer.

För att vi skall veta att du är en riktig person,
krävs det att du upprepar kontrollordet nedan till vänster i textrutan till höger.

Mobilmenu
Mobilmenu
Hem
Om Hemvärnet
Möt en soldat
Josefine Johansson/ skyttesoldat
Anders Malm/ hemvärnsmusiker
David Nyberg/ skyttesoldat
Oscar Wallgren/ gruppchef
Cecilia Landgren/ skyttesoldat
Kent Munyua/ Ställföreträdande plutonchef
Bli hemvärnssoldat
Aktuellt & Information
Verksamhet
Uniform på jobbet-dagen
HEMVARNET.SE
FORSVARSMAKTEN.SE
HEMVARNET
FORSVARSMAKTEN
NATIONELLA SKYDDSSTYRKORNA
Hem
Hem


Kent Munyua

Ställföreträdande plutonchef

Jag gjorde värnplikten under 15 månader 1998. Sedan har jag arbetat inom vården och studerar nu fjärde året på psykologprogrammet på Umeå universitet.

Jag gillar ledarskap och vill utmana mig själv. Därför sökte jag till Hemvärnet i Luleå 2003. Efter ett första år som soldat fick jag erbjudande att bli ställföreträdande plutonchef och kunde börja direkt tack vare min värnplikt.

Jag sitter i plutonsledningen för ett bevakningskompani. Vi bevakar olika skyddsobjekt, det kan vara en flygbas, en radaranläggning eller en viktig mast. Under övningar lär vi oss hantera allt från vilsna bärplockare till sabotagegrupper.

Under ett år deltar jag i krigsförbandsövning i sex dygn. Men vi har även larmberedskap ifall något skulle hända. Som 2006, då vi bistod räddningstjänsten vid skogsbranden i Harads och eftersök i fjällen.

Det ger mig mycket att tjänstgöra i Hemvärnet. Jag tycker om att leda och motivera grupperna i plutonen. Många får en ökad självkänsla och ett ökat självförtroende, och vi har en härlig kamratskap.

Jag har kontinuerligt utbildat mig i ledarskap och självkännedom. Nu närmast ska jag gå del tre i utbildningen till plutonchef, och vill gärna gå vidare till att en dag bli kompanichef om möjlighet och behov finns.

Kalender
Tyck till om sidan